Porady

Wszystkie nasze masy cukrowe pakowane są w woreczki próżniowe, aby dłużej zachowywały świeżość.

Postępowanie z masą cukrową:

Po wyjęciu z opakowania masę należy wyrobić w rękach, używając rękawiczek winylowych. U nas najlepiej się sprawdzają, gdyż masa cukrowa do nich nie przywiera. Masę cukrową można podgrzać lekko w kuchence microfalowej, kilka sekund. Masę wykładamy na silikonową stolnicę i za pomocą silikonowego wałka rozwałkowujemy. Masę rozwałkowujemy na potrzebną grubość i obkładamy tort. Boki wygładzamy plastikową packą.

Kształt ciasta

Wielkość ciasta (cm)

Szacunkowa ilość masy cukrowej (g)

Okrągłe h: 10 cm

15

500

 

20

650

 

25

1000

 

30

1300

 

36

2000

 

40

3000

Okrągłe h: 8 cm

15

400

 

20

500

 

25

650

 

30

1000

 

36

1300

 

40

2000

Prostokątne h: 5 cm

18 x 28

850

 

23 x 33

1150

 

28 x 38

1700

 

30 x 46

2300

Serce h: 10 cm

15

500

 

20

750

 

25

1000

Kwadratowe h: 10 cm

15

650

 

20

1000

 

25

1300

 

30

2000

 

36

2500

 

40

3000

.

Shopping Cart
Scroll to Top