Torty
Podstawowe
Tort Wiśniowy
Nasz tort wiśniowy to tradycyjna kompozycja czekoladowego biszkoptu, naturalnej śmietanki wzmocnionej serkiem mascarpone z dodatkiem frużeliny wiśniowej. Delikatnie nasączony ponczem i obsypany ciemną czekoladą.
Torty Malinowy
Tort malinowy to najchętniej wybierany tort w naszej pracowni. To połączenie jasnego biszkoptu i śmietanki wzmocnionej serkiem mascarpone z dodatkiem malin. Dodatkowo przekładany żelką malinową, delikatnie nasączony ponczem, a dla podkreślenia smaku malin obłożony białą czekoladą.
Tort Oreo
To wariacja ciasteczkowa, składająca się z czekoladowego biszkoptu przełożonego śmietanką wzmocnioną serkiem mascarpone z dodatkiem pokruszonych ciasteczek OREO. Dla podkreślenia smaku torcik jest delikatnie nasączony ponczem oraz przełożony konfiturą porzeczkową. Jego smak i efekt końcowy podkreśla spływająca czekolada i ciasteczka OREO.
Tort Czekoladowy z Wiśniami
Tort czekoladowy to połączenie czekoladowego biszkoptu, przełożonego śmietanką wzmocnioną serkiem mascarpone oraz płynną czekoladą. Smak i wyrazistość tortu podkreśla warstwa wiśni. Dodatkowo torcik jest nasączony ponczem i obsypany ciemną czekoladą, co czyni go jeszcze mocniej czekoladowym.
Tort Michałek
Tort Michałek to jeden z naszych najbardziej nowoczesnych smaków. Stworzony z myślą o koneserach czekoladowych cukierków “Michałków”. Ten torcik to połączenie czekoladowego biszkoptu, śmietanki z mascarpone wzmocnionej płynną czekoladą z dodatkiem pokruszonych cukierków Michałków i orzeszków arachidowych. Jego wygląd i smak podkreślają spływająca czekolada i pięknie wyeksponowane cukierki Michałki.
Tort Kokosowo Truskawkowy
Jasny biszkopt przełożony śmietanką wzmocnioną serkiem mascarpone i płynną białą czekoladą oraz wiórkami kokosowymi. Wyrazistość smaku tego torcika podkreśla żelka truskawkowa. Torcik delikatnie nasączony ponczem i obsypany wiórkami kokosowymi. Szyku temu torcikowi nadają pralinki Rafaello, użyte do wykończenia góry.